آدم ربایی
آدم ربایی : ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی چنین بیان مینماید: «هرکس شخصاً یا توسط دیگری شخصی را به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر را برباید یا مخفی کند، به حبس از ۵ تا ۱۵ سال محکوم خواهد شد. در صورتی که سن مجنیعلیه کمتر از ۱۵ سال تمام باشد یا ربودن توسط وسایل نقلیه انجام پذیرد یا به مجنیعلیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود، مرتکب به حداکثر مجازات تعیینشده محکوم خواهد شد و در صورت ارتکاب جرائم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم میشود. تبصره – مجازات شروع به آدم ربایی ۳ تا ۵ سال حبس است».
انواع آدم ربایی
بنابراین، آدمربایی دو نوع است: ساده و مشدد. به منظور اینکه آدمربایی مشدد تعریف شود وجود سه فاکتور لازم است:
- مجنی علیه کمتر از ۱۵ سال داشته باشد،
- ربودن مجنی علیه توسط وسیله نقلیه باشد؛
- آسیب جسمی یا حیثیتی به مرتکب وارد شود.
چنانچه یکی از موارد فوق باشد به منظور اثبات آدمربایی کفایت مینماید.
عنصر قانونی جرم آدم ربایی ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی است و عنصر مادی آن انتقال جسمی مجنی علیه از یک مکان به مکان دیگر بدون اینکه رضایت داشته باشد.
در مورد عنصر معنوی نیز باید گفت سوءنیت عام یعنی علم و آگاهی مرتکب باید وجود داشته باشد.
نمونه شکوائیه آدم ربایی:
شاکی …………………. به نشانی
……………………………………………………………….
مشتکیعنه ……………………. به نشانی
……………………………………………………………….
تاریخ وقوع جرم …………….. محل وقوع جرم
………………………………………………………
موضوع: آدم ربایی
احتراماً به استحضار میرساند، مشتکیعنه با فریب دادن موکله اینجانب که دختری نوزده ساله میباشد با وعده و وعید به قصد ازدواج و همچنین مسافرت خارج از کشور موکل را فریب داده او را سوار خودرو شخصی خود کرده و برخلاف میل و اراده موکله او را از شهر… به شهر… برده است و پس از پیگیریها مشخص شده ایشان را در خانهای در نزدیکی روستای … مخفی نموده، نظر به اینکه اقدامات انجام شده از سوی مشتکیعنه با اعمال فریبکارانه بوده و موکل رضایت باطنی برای همراهی با وی را نداشته، تقاضای رسیدگی به جرم آدم ربایی مشتکیعنه و جلب دادرسی وی مورد استدعاست.
با تشکر و سپاس فراوان
امضاء
نوشتن یک دیدگاه