جرم تهدید

جرم تهدید

جرم تهدید

تهدید در لغت به معنای ارعاب و انذار و بیم دادن است. در واقع، در برخی موقعیتها افراد به منظور تحصیل مقاصد غیرقانونی خود دست به جرم تهدید می زنند. جرم‌تهدید در قانون مجازات اسلامی مورد توجه قانون گذاران قرار گرفته و جرم انگاری شده است. تهدید به انتشار عکس و فیلم، تهدید به زدن و قتل و یا تهدید به ریختن آبرو، تهدید به اسید پاشی از جمله مصادیق جرم‌تهدید می باشد.

جرم تهدید و قانون مجازات اسلامی

ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی در خصوص جرم تهدید چنین بیان داشته است: «هر کس دیگری را به هر نحو به قتل یا ضررهای نفسی و شرافتی یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او تهدید کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد».

در این ماده تهدید به قتل و کشتن فرد یا خویشاوندان او و یا ورود ضررهای نفسی از قبیل ضرب و جرح و ضررهای شرافتی که مربوط به ابرو و شرافت فرد می گردد و همچنین ضررهای مالی و افشای اسرار فرد (به نحوی که ان اسرار از درجه بسیار بالایی از اهمیت برای فرد برخوردار باشد) مورد توجه قرار گرفته است.

جرم تهدید

عناصر جرم تهدید

جرم تهدید نیز مانند سایر جرایم از سه عنصر قانونی، مادی و معنوی برخوردار است. عنصر قانونی جرم تهدید همان ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی می باشد.

عنصر مادی جرم‌تهدید نیز عبارت است از انجام دادن فعل یا به کار بردن لفظی که موجبات ترساندن و ارعاب فرد را فراهم آورد. الفاظی از «می بینی چه بلایی سرت خواهم آورد» یا «می دانم با تو چه کنم» یا «به موقع به حسابت می رسم» و (…) می تواند نشان از تهدید داشته باشد. البته جرم‌تهدید از طریق ترک فعل امکان پذیر نیست. پس باید از طریق فعل مثبت به وقوع بپیوندد.

عنصر روانی یا معنوی جرم‌تهدید نیز به این گونه است که فرد تهدید کننده باید از سوء نیت عام و خاص برخوردار باشد؛ توضیح انکه تهدید را از روی علم و آگاهی مرتکب شود و به قصد ترساندن مرتکب شود.

تهدید

شرایط جرم تهدید

برای اینکه جرم تهدید در عالم واقع رخ دهد چند شرط باید وجود داشته باشد:

اول: تهدید کننده قادر به انجام تهدید خود باشد.

دوم: تهدید از سوی تهدید کننده در تهدید شونده مؤثر واقع شود. به عبارت دیگر تهدید شونده بداند که احتمال وقوع این عمل در عالم خارج از سوی تهدید کننده وجود دارد.

وسیله ای که در جرم‌تهدید به کار برده می شود هر چیزی می تواند باشد . به عنوان مثال تهدید می تواند کتبی یا شفاهی باشد. عبارت استفاده شده از سوی مقنن در ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی نیز «به هر نحو…» است. بنابراین وسیله خاصی مورد نظر قانون گذار برای تحقق جرم تهدید نبوده است.

تهدید ممکن است در فضای مجازی نیز صورت گیرد. به عنوان مثال چنانچه از طریق ایمیل یا در شبکه های اجتماعی از قبیل واتس آپ و تلگرام و اینستاگرام و (…) فردی دیگری را تهدید نماید این امر نیز قابل شکایت و پیگیری است. البته برای پیگیری موضوع شکایت باید به دادسرای جرایم رایانه ای مراجعه نمود.

 

مجازات جرم تهدید

مجازات پیش بینی شده رای جرم تهدید از سوی قانون گذار  شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال است.

تهدید

نمونه شکوائیه جرم تهدید

رياست محترم دادگستري ………. (مجتمع قضايي )

با سلام،

احتراما، به استحضار عالي مي رساند :

اینجانب ………………………………. به دلیل رابطه عداوت و دشمنی چند ساله با اقای …………………………….. به کرات از سوی ایشان مورد تهدید و ارعاب قرار گرفته ام. ایشان در تاریخ …………………………. جلوی درب منزل بنده و خانواده اینجانب را صراحتاً با به کار بردن الفاظی به قتل تهدید نمود. لذا مستنداً به ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی تقاضای تعقیب و مجازات کیفری ایشان را دارم.

نوشتن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .